Виз

[vc_row][vc_column width=”1/1″ css=”.vc_custom_1415519025492{margin-top: -30px !important;}”][vc_text_separator title=”ВИЗ мэдүүлхэд шаардагдах баримтууд” title_align=”separator_align_center” border=”no”][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″]

Солонгос улс
[vc_column_text]

  • Бүрэн гүйцэд бөглөсөн анкет
  • Анх удаа орж байгаа тохиолдолд ЦЕГ-ын тодорхойлолт  /Солонгос хэл дээр орчуулсан байх/
  • Ажлын газрын тодорхойлолт  /Солонгос хэл дээр орчуулсан байх/
  • Нийгмийн даатгалын дэвтэр /Солонгос хэл дээр орчуулсан байх/
  • Гэр бүлийн баталгаа – гэрчилгээ, гэрчилгээ байхгүй тохиолдолд ИБМУТ-с лавлагаа, гэрлээгүй хүн ИМБУТ-с ганц бие гэсэн лавлагаа/Солонгос хэл дээр орчуулсан байх/, эхнэр нөхрийн иргэний үнэмлэхний хуулбар
  • 1 хувь цээж зураг /3х4/
  • Банкны баталгаа /тухайн банкнаас үлдэгдлийн тодорхойлолт Англи хэл дээр авах/ -хадгаламжийн дэвтэр , хуулбарын хамт /Сүүлийн 6 сар 500,000₮-өөс дээш цалин авсан, урилгатай визэнд орох бол дансны баталгаа шаардлагагүй/
  • Сарын цалин 500,000Т-өөс доош тохиолдолд барьцаа 7,000,000Т банкинд байршуулна.
  • Хувиараа бизнес эрхэлдэг тохиолдолд улсын бүртгэлийн гэрчилгээ /Солонгос хэл дээр орчуулсан байх/
  • Татвар төлсөн тодорхойлолт / Солонгос хэл дээр орчуулсан байх/
  • Паспортын нүүр, сунгалт болон визтэй хэсгийн хуулбар
  • 7000 төгрөг /визний үйлчилгээний хураамж/
  • Орчуулгын төлбөр

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″]

Япон улс
[vc_column_text]

  • Гадаад паспорт /хугацаа нь хүчинтэй байх/
  • Визийн мэдүүлгийн хуудас / Англи болон Япон хэлээр бөглөх/
    Мэдүүлгийн хуудсыг Японы ЭСЯ-ны виз олгох хэсэг, ЭСЯ-ны гадаа харуулын албанаас авч болох бөгөөд эсвэл энэ вэб хуудаснаас татаж авч болно./
  • Цээж зураг 1 хувь /4.5*4.5 мм хэмжээтэй, цагаан фоннтой, эгц урагшаа харсан зураг байх ба виз мэдүүлгийн хуудсанд наасан байх/
  • Ажлын буюу сургуулийн тодорхойлолт /Ажил эрхэлдэг буюу сурдаг хүмүүст хамаарагдана/
  • Хөрөнгийн баталгаа: Банкны хадгаламжийн дэвтэр /виза карттай бол банкнаас хуулгыг авчрах ба эдгээрийг банкны тодорхойлолттой нь хамт хавсарган өгнө/
  • Компаний албан ёсны гэрчилгээ /эх хувь/
  • Компаний татварын бичиг /харьяалагдах дүүргийн татварын хэлтсээс сүүлийн улирлын татвар төлсөн тодорхойлолт/
  •  Нийгмийн даатгалын дэвтэр
  • Гэр бүлийн хамт яваа бол гэр бүлийн баталгаа болон хүүхэдээ дагуулж яваа тохиолдолд төрсний гэрчилгээ авчирах

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″]

Америк улс
[vc_column_text]

  • Гадаад пасспорт /6 сарын хүчинтэй хугацаатай байх/
  • DS-160 анкет
  • 1 хувь цээж зураг 5смХ5см
  • Визаны төлбөр төлсөн баримт /160$/
  • Цаг авсан баталгаат хуудас
  • Ажлын тодорхойлт(англи хэлний орчуулгатай)
  • Банкны тодорхойлт, дансны хуулга(англи хэлний орчуулгатай)
  • Гэр бүлийн лавлагаа(англи хэлний орчуулгатай)
  • Үл хөдлөх хөрөнгийн баталгаа(англи хэлний орчуулгатай)
  • Аяллын хөтөлбөр
  • Буудлын захиалгын баталгаа
  • Хуучин паспорт
  • Буцаж ирнэ гэсэн батлах баримт байвал сайн(нэмэлт)

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″]

Шенгенийн орнууд
[vc_column_text]

  • Визийг төлөвлөж буй аялал эхлэхээс дор хаяж 15 хоногийн өмнө мэдүүлсэн байх шаардлагатай.
  • Мэдүүлэгт хавсаргах бичиг баримтыг доорх дарааллын дагуу цэгцэлсэн байна.
  • Визний мэдүүлгийн хураамж (буцааж олгогдохгүй) : 60 евро, харин 6-12 насны хүүхэд 35 евро, 6-аас доош насны хүүхэд үнэгүй (хураамжийг виз мэдлэхдээ зөвхөн төгрөгөөр бэлнээр төлөх бөгөөд ханш 15 хоног тутам өөрчлөгдөж байдгаас шалтгаалан харгалзах нийн дүнг Та тус ЭСЯ-ны Визний хэлтсээс асууж тодруулна уу)
  • Хавсаргах бичиг баримт дутуугаас виз татгалзах магадлал өндөр болохыг анхаарна уу.
  • Виз хүсэгч нь өөрийн биеэр ирж мэдүүлгээ өгөх шаардлагатай бөгөөд ингэхдээ доорх бичиг баримтуудыг хавсаргасан байна :
    • Брэн гйцэд бөглөсөн визний мэдүүлгийн маягт 1 ш
    • Шаардлага хангасан 35ммХ45мм-ийн хэмжээтэй 1% цээж зураг (зурганд тавигдах шаардлагыг ЭСЯ-ны цахим хуудаснаас, эсвэл Визний хэлтэст ирж үзнэ үү )
    • Паспорт (хувийн мэдээлэл агуулсан нр хэсэг, сунгалттай болон визтэй хуудаснуудын хуулбар) :
      • Мэдүүлж буй визний дуусах өдрөөс хойш 3 сараас доошгүй хугацаанд хүчинтэй байх
      • Дор хаяж 2 чөлөөтэй хуудастай байх
      • Олгосон огнооноос хойш 10 жил өнгөрөөгүй байх
    • Төрсний гэрчилгээ (эх хувь, хуулбар, франц хэл дээрх орчуулгын хамт)
    • Өмнөх паспортууд (эх хувь + хувийн мэдээлэл агуулсан нүүр хэсэг, сунгалттай болон визтэй хуудаснуудын хуулбар) (хэрэв үрэгдүүлсэн, эсвэл мн нь паспорт авч байгаагй бол Улсын Бүртгэлийн Ерөнхий Газраас лавлагаа авчрах + орчуулга)
    • Гэр бүлийн байдлын харуулсан иргэний бичиг баримт (гэрлэлтийн баталгаа – эх хувь, хуулбар, франц хэл дээрх орчуулга)
    • Дор хаяж 6 сарын хугацаагаар ашигласан банкны дансны хуулга (эх хувь), эсвэл хадгаламжийн дэвтэр (эх хувь, хуулбар)

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_empty_space height=”20px”][vc_text_separator title=”Бусад мэдээлэл” title_align=”separator_align_center” border=”no”][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]ХЭРВЭЭ ТА АЛБАН ГАЗРЫН АЖИЛТАН, ТӨРИЙН АЛБАН ХААГЧ БОЛ :

  • Хөдөлмөрийн гэрээ, сүүлийн 3 сарын цалингийн тодорхойлолт, эсвэл ажилласан жил, цалингийн хэмжээг тусгасан ажил олгогчийн тодорхойлолт, амралт буюу чөлөө олгосон зөвшөөрөл (эх хувь, франц хэл дээрх орчуулга).

ХЭРВЭЭ ТА ХУВИАРАА ХӨДӨЛМӨР ЭРХЛЭГЧ, АЖ АХУЙН НЭГЖ, БАЙГУУЛЛАГЫН ЗАХИРАЛ БОЛ :

  • Байгууллагын гэрчилгээ (эх хувь, хуулбар, франц хэл дээрх орчуулга), эрхэлж буй үйл ажиллагаатай холбоотой баримт
  • Байгууллагын дансны хуулга (эх хувь, хуулбар).

ХЭРВЭЭ ТА ОЮУТАН, СУРАГЧ БОЛ :

  • Сургуулийн тодорхойлолт (эх хувь, франц хэл дээрх орчуулга).

ХЭРВЭЭ НАСАНД ХҮРЭЭГҮЙ ХҮҮХЭД БОЛ :

  • Нотариатаар гарын үсгийн баталгаа хийлгэсэн эцэг эхийн зөвшөөрөл (эцэг, эх тус тусдаа) – (эх хувь, франц хэл дээрх орчуулга).

ХЭРВЭЭ ТАНЫ ОРОН БАЙР, САНХ ГИЙН АСУУДЛЫГ УРЬЖ БУЙ ЭТГЭЭД ХАРИУЦАЖ БАЙГАА БОЛ:

  • Урьж буй хн оршин суугаа хотын захиргаанаасаа авсан урилга (эх хувь, хуулбар)
  • Таны байх хугацаанд гарч болох бх зардлыг хариуцах талаар урьж буй хний гарын сэг зурсан мэдэгдэл (эх хувь)
  • Урьж буй хний слийн 3 сарын цалин, эсвэл тэтгэврийн хуудас, татвар т лс н тухай слийн баримт (эх хувь, хуулбар)
  • Урьж буй хний байрны трээсийн гэрээ, эсвэл байр эзэмших гэрчилгээ (хуулбар)
    Хэрвээ урьж буй хүн Таныг санхүүгийн хувьд бүрэн батлан даахгүй тохиолдолд Та аяллын хугацаандаа өдөрт дор хаяж 28,1 еврогоор тооцон санхүүгийн чадвартайгаа харуулах ёстой. Үүнийг аяллын чек, бэлэн мөнгө, олон улсын эрхтэй банкны картыг холбогдох дансны хуулгын хамтаар харуулж болно.

ХЭРВЭЭ ТА ӨӨРӨӨ ОРОН БАЙР, АЯЛЛЫН БҮХ ЗАРДЛАА ХАРИУЦАЖ БАЙГАА БОЛ:

  • Төлбөрийг нь төлсөнн зочид буудлын захиалгын хуудас
  • Та аяллын хугацаандаа өдөрт дор хаяж 56,2 еврогоор тооцон санхүүгийн хувьд боломжтойгоо харуулах ёстой.
  • үүнийг аяллын чек, бэлэн мөнгө, олон улсын эрхтэй банкны картыг холбогдох дансны хуулгын хамтаар харуулж
  • болно.
  • Шенгений орнуудад хүчин төгөлдөр бүхий эрүүл мэнд, эмчилгээ, нутаг оронд нь зөөн тээвэрлэх даатгалын гэрээ /даатгалын дн нь 30,000 евро-оос доошгй байх/ (эх хувь, хуулбар)
  • Онгоцны ирэх буцах тийз, эсвэл баталгаажсан захиалга (эх хувь, хуулбар)

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][vc_text_separator title=”Визгүй зорчих нөхцөл” title_align=”separator_align_center” border=”no”][vc_empty_space height=”20px”][vc_column_text]

УЛС ЗОРЧИХ НӨХЦӨЛ
1 АЗЕРБАЙЖАН 90 хоног
2 БЕЛОРУСЬ 90 хоног
3 ГОНКОНГ 14 хоног
4 ГҮРЖ 90 хоног
5 ИЗРАЙЛ 30 хоног
6 КАЗАКСТАН 90 хоног
7 КИРГИЗ 90 хоног
8 КУБА 30 хоног
9 МАКАО 90 хоног
10 МАЛАЙЗ 30 хоног
11 МОЛДОВ 90 хоног
12 СИНГАПУР 14 хоног
13 БНАСАУ визгүй зорчино
14 ТАЖИКСТАН 90 хоног
15 ТУРКМЕНСТАН 90 хоног
16 УКРАЙН 90 хоног
17 ФИЛИППИН 21 хоног
18 ХЯТАД визгүй зорчино
19 ТУРК 30 хоног
20 ЛАОС 30 хоног
21 ТАЙЛАНД 30 хоног
[/vc_column_text][vc_empty_space height=”20px”][/vc_column][/vc_row]